Obsah:

Anonim

Výpočet nadměrných výnosů zahrnuje výpočet, kolik peněz jste vynaložili na své konkrétní investice nad rámec toho, co byste dělali, kdybyste investovali do bezrizikové investice, jako je například garantovaný státní dluhopis. Investoři mohou sledovat specifický vzorec, aby zjistili rozdíl mezi výnosem aktiva a bezrizikovou mírou výnosnosti.

Krok

Sbírejte informace o úrokové sazbě garantovaných bezrizikových státních dluhopisů. Stránky jako Yahoo Finance nabízejí jasné, dostupné informace o garantované míře návratnosti 10- nebo třicetiletých státních dluhopisů USA.

Krok

Shromážděte informace o svém akciovém portfoliu za stejné časové období. To může zahrnovat buď přihlášení k vašemu manažerovi internetového portfolia nebo kontaktování makléře. Chcete znát hodnotu svého portfolia na začátku časového období a hodnotu svého portfolia na konci časového období.

Krok

Vypočítejte procentní míru růstu pro vaše portfolio v průběhu určeného časového období. Pokud je například hodnota vašeho portfolia 1000 a nyní je to 1500, vaše tempo růstu je (1 500/1 000) - 1 x 100% = 50%.

Krok

Odečtěte garantovanou míru návratnosti bezrizikového dluhopisu od výkonnosti vašeho akciového portfolia. Pokud například bezrizikový dluhopis zaplatí 7,33% a vaše portfolio vzrostlo o 8,33%, vypočítejte 8,33% mínus 7,33%.

Krok

Identifikujte své nadměrné výnosy. Ve výše uvedeném případě je váš nadměrný výnos 1%. To znamená, že vaše portfolio vám zaplatilo o 1% více, než byste si vydělali, kdybyste investovali do dluhopisu bez rizika.

Doporučuje Výběr redakce