Obsah:

Anonim

Návratnost investic ukazuje, kolik peněz je vynaloženo na investici ve srovnání s tím, kolik bylo na ni vynaloženo. Je vyjádřena v procentech. Vzorec pro výpočet návratnosti investice je: zisk z investice mínus náklady investice, vydělený náklady investice. Výpočet návratnosti investic je užitečný při porovnávání investic. Například, pokud Investice A stojí 1 000 dolarů a má zisk 500 USD a Investice B stojí 100 USD a dosáhla zisku 60 USD, pak Investice B měla vyšší návratnost investic ve výši 60 procent.

Výpočet návratnosti investic pomocí vzorce

Krok

Určete zisk z investice a náklady investice. Investice například stála investora 500 dolarů a investice na konci roku činila 520 USD. V podnikání je analýza investičních nákladů a zisků prezentována v účetní závěrce společnosti, obvykle ve výkazu zisku a ztráty a rozvahy.

Krok

Odečtěte konečnou hodnotu investice od nákladů investice a určete čistý zisk. V příkladu, 520 dolarů minus 500 dolarů se rovná 20 dolarů.

Krok

Vydělte čistý zisk náklady na investici. V příkladu, 20 dolarů děleno 500 dolarů se rovná 0,04, nebo 4% návratnost investic.

Doporučuje Výběr redakce