Obsah:

Anonim

Investoři a analytici běžně využívají poměr efektivity nebo poměru nákladů a výnosů k porovnání nákladů banky s výnosy. Poměr se rovná neúrokovým nákladům děleno součtem čistých úrokových výnosů a neúrokových výnosů a ukazuje jako procento, kolik peněz banka vynakládá na generování každého dolaru příjmů. Nižší procentní poměr znamená, že banka je efektivnější při vytváření příjmů, zatímco vyšší procento naznačuje neefektivnost. Poměr nákladů a výnosů banky můžete porovnat s poměrem konkurence a průměru odvětví, abyste zjistili, jak efektivní je banka ve srovnání s ostatními.

Účinnost banky můžete měřit s poměrem nákladů a výnosů.

Krok

Vyhledejte ve výkazu zisku a ztráty celkový úrok bez úroků. Banka obvykle poskytuje celkovou částku neúrokových nákladů, která zahrnuje položky jako mzdy, nájemné, odpisy a služby.

Krok

Najděte čistý úrokový výnos a neúrokový výnos banky ve výkazu zisku a ztráty. Banka obvykle poskytuje součet každé částky. Neúrokové výnosy zahrnují položky jako výnosy z poplatků a poplatky za služby.

Krok

Vypočtěte součet čistých úrokových výnosů a neúrokových výnosů. Například, přidat 400.000 dolarů v čisté úrokové výnosy na 600.000 dolarů v non-úrokové výnosy. To se rovná 1 milionu USD z celkových čistých úrokových výnosů a neúrokových příjmů.

Krok

Rozdělte celkové neúrokové náklady banky součtem čistých úrokových výnosů a neúrokových výnosů, aby se určil poměr nákladů a výnosů. Například rozdělte 450 000 dolarů v neúrokových nákladech částkou 1 milionu dolarů čistých úrokových výnosů a neúrokových příjmů. To se rovná 0,45.

Krok

Přesuňte desetinné dvě místa napravo ve výsledku a převeďte je na procenta. V příkladu převést 0,45 až 45 procent, což je poměr efektivity banky.

Doporučuje Výběr redakce