Obsah:

Anonim

Status 501 (c) 3 činí organizaci způsobilou pro určité druhy financování a umožňuje jí vyhnout se dani z příjmů. Jednotlivci a korporace mohou odečíst pouze dobročinné příspěvky na svých daních, pokud jsou zapsány do registrované organizace 501 (c) 3. Chcete-li ověřit status organizace 501 (c) 3, požádejte o kopii svého dopisu o určení, vyhledejte organizaci na webových stránkách IRS nebo ověřte její registraci na GuideStar.org.

IRS Letter of Determination

Pokud je nezisková organizace schválena pro status 501 (c) 3, obdrží od IRS dopis o určení. Tento dopis obsahuje jméno, adresu a identifikační číslo zaměstnavatele neziskové organizace. Chcete-li ověřit stav neziskové organizace 501 (c) 3, požádejte o zobrazení kopie určujícího dopisu IRS. Mnoho neziskových organizací má pro dárce k dispozici kopii.

Databáze IRS

Pokud dáváte přednost, můžete ověřit status organizace 501 (c) 3 přímo prostřednictvím IRS. IRS udržuje seznam všechny organizace se současným stavem 501 (c) 3 v online databázi, která je aktualizována na adrese měsíčně. Chcete-li vyhledat organizaci, použijte nástroj Vyloučit organizaci pro výběr na webu IRS. Můžete použít buď online průvodce najít konkrétní organizaci nebo si můžete stáhnout celý seznam schválených organizací.

Neziskové informační služby

Informace o neziskových organizacích můžete vyhledat také pomocí online informační služby. GuideStar je dobře známá a renomovaná společnost, která podává zprávy o neziskových operacích. Chcete-li ověřit stav neziskové organizace 501 (c) 3 v programu GuideStar, přejděte na domovskou stránku GuideStar, do vyhledávače zadejte název organizace a ve výsledku hledání klikněte na požadovanou organizaci. Pod Informace o legitimitě karta GuideStar řekne, zda je organizace registrována u IRS.

Doporučuje Výběr redakce