Obsah:

Anonim

Formulář W-9 Internal Revenue Service je žádost o identifikační číslo a certifikaci daňového poplatníka, která je používána podniky a organizacemi požadovanými k podání informací, obvykle známých jako 1099 formulářů, s IRS. IRS vyžaduje, aby podniky a organizace získaly formulář W-9 od některých příjemců, kteří nejsou členy korporace, za účelem podání těchto informací. Podnik pak informuje IRS informace získané z formuláře W-9, spolu s daňovými údaji o platbách, které podnik nebo organizace učinily příjemci v průběhu roku. IRS pak tyto informace využije, aby zajistila, že příjemci vykazují příslušné částky daně.

Krok

Získejte formulář W-9. Formulář W-9 by měl být obecně poskytován firmou nebo organizací, která vás požádá o jeho dokončení. Pokud není k dispozici, formulář W-9 je k dispozici na internetových stránkách IRS nebo telefonicky na čísle 1-800-829-3676.

Krok

Vyplňte záhlaví informací a poskytněte informace o sobě nebo své firmě. To zahrnuje vaše jméno (jak je známo IRS), vaše formální obchodní jméno (je-li použito), označení, zda vyplňujete formulář jako daňový poplatník pro jednotlivce nebo obchodní subjekt, a vaši adresu. Adresa by se měla shodovat s adresou v souboru se službou IRS. Pokud podáváte formulář W-9 jménem svého podniku, mělo by to být adresa vaší firmy.

Krok

Vložte své identifikační číslo daňového poplatníka do části I. Vaše DIČ je buď vaše číslo sociálního pojištění, pokud podáte tento formulář jako daňový poplatník pro individuální příjem nebo vaše identifikační číslo zaměstnavatele, pokud tento formulář podáváte jménem svého podniku. SSN nebo EIN by se měly shodovat se záznamy IRS pro jméno a adresu, kterou jste dříve poskytli.

Krok

Podepsat formulář W-9 v části II formuláře. Zde potvrzujete, že informace, které jste poskytli, jsou správné a že vám služba IRS neoznámila, že vám podléhají srážky záloh.

Krok

Vyplněný formulář vraťte společnosti nebo organizaci, která o to požádala. Formulář nemusíte posílat do IRS.

Doporučuje Výběr redakce